Авариен спасител сам погаси пожар и помогна на възрастна жена

Аварийният спасител от Аварийно-спасителното звено към „Асарел-Медет“ АД Иван Фасулков сам погасил пожар на възрастна съседка. Инцидентът се случва на 7 юни на панагюрската улица „Марин Табашки“, където видял паникьосаната си възрастна съседка насред обхванатата от пламъци лятна кухня. Оказало се, че комшийката сложила на газовото си котлонче тенджера с вода и влязла в стаята си, за да закусва. През това време газта просъскала от нацепения маркуч и подпалила кухничката.
Иван бързо изтичал до гаража, взел един пожарогасител и започнал да се бори с огъня. Веднага след това откачил газовата бутилка и я изнесъл на безопасна дистанция, за да не последва фатален взрив.
След това започнал с градински маркуч да гаси пламъците, които плъзнали по стряхата и заплашително тръгнали към покрива на къщата.
Бях много внимателен с гредите на старата къща, защото те се гасят изключително трудно. През това време жена ми се обади на 112. За щастие, когато колегите пристигнаха, аз вече бях успял да се справя сам“, връща се три дни назад Иван.
Той не определя действията си в тази напрегната ситуация като героизъм, но не крие, че хладнокръвните и професионални действия са резултат от опита му в асарелската спасителна служба. А жената и нейните близки още благодарят на Господ, че Иван е бил наблизо и възрастната дама се е отървала единствено с уплаха.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn