Австрийски топ мениджъри гостуваха в „Асарел-Медет“

„Благодарим за гостоприемството и топлото посрещане в „Асарел-Медет“ АД. Предприемачите от Австрия видяха едно модерно предприятие, с което имаме дългогодишно успешно партньорство“. Това заяви търговският съветник към Посолството на Република Австрия у нас г-жа Улрике Щрака, която предвождаше делегация от австрийски топ мениджъри, избрали да посетят дружеството и да се запознаят с неговите традиции, резултати и производство.
Предприемачите бяха посрещнати от директор „Производствени дейности“ инж. Иван Чолаков и изпълняващия дейността директор „Човешки ресурси“ Нели Мърхова, които представиха дейността на дружеството и придружиха гостите по време на обиколката. Австрийските гости посетиха Рудник „Асарел“, като в диспечерския пулт имаха възможност да видят на живо автоматизираното управление на основните технологични процеси. След това интересът им бе привлечен от Инсталацията за екстракция и електролиза, където се запознаха с иновативната технология за производство на катодна мед.


Обиколката завърши с визита в панагюрския исторически музей, където гостите имаха вълнуваща среща с оригинала на Панагюрското златно съкровище. Посещението в музея бе финализирано с любопитен поглед към гостуващата изложба „Алкохол и амбалаж“, която накара гостите с усмивка да потърсят паралели в технологиите за производство на алкохола и традициите при неговото сервиране и консумация в двете държави.
Делегацията посети „Асарел-Медет“ във втория ден от гостуването си в България по повод организиран от посолството бизнес форум. Ден по-рано в столичния хотел „Холидей Ин“ австрийските предприемачи имаха възможност да представят дейността и възможностите си пред българския бизнес с цел да стартират успешни партньорски отношения. Този форум бе фокусиран върху минното дело и металургията и се провежда на всеки две години, съобщиха от посолството. В делегацията бяха включени мениджъри от фирми производители на минно оборудване, както и на водещи консултантски и комуникационни компании.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn