Автомобилно състезание „Двама в колата“ в подкрепа на пациентите с онкологични заболявания ще се проведе в МБАЛ „Уни Хоспитал“

Събитието е четвъртото от кампанията „Победителите“ на Онкологичен център „Уни Хоспитал“

Пациенти с онкологични заболявания ще се включат в автомобилно състезание под наслов „Двама в колата“. Събитието ще се проведе на 18 юни 2022 г., от 10.00 ч. до 15.00 ч. на паркинга на МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Двама в колата“ е част от инициативата Победителите“ на Онкологичен център Уни Хоспитал и има за цел да напомни, че навременната диагностика и правилното лечение могат да превърнат пациентите в победители, които да преминат през заболяването без да променят драстично качеството и начина си на живот.

Водещи на автомобилното състезание ще бъдат Ники Кънчев и Иво Райчев, а в програмата са предвидени още томбола „Стани здрав“, награди и изненади. Освен известните радиоводещи в събитието ще се включат водещите за страната специалисти в областта на онкологичните заболявания: д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център Уни Хоспитал и д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение.

Двама в колата е четвъртото събитие от стратегическата инициатива „Победителите“ насочена към пациентите, техните близки и цялата общественост. Идеята на кампанията е да покаже, че въпреки предизвикателствата на диагнозата и лечението, прилагането на правилния медицински и психологически подход към пациентите дава възможност за нормален начин на живот. „Успехът в живота и в лечението се случват по-добре, когато имаш някого до себе си, затова и кръстихме тазгодишното събитие „Двама в колата“, споделя д-р Росица Кръстева.

Предишните три събития от инициативата – „Майсторско шофиране“, „Тя е красива“ и „Той е“ постигнаха огромен успех. В състезанието по майсторско шофиране се включиха много пациенти, които доказаха, че са истински победители и в живота, и зад волана. С модно дефиле и разкрасителни поцедури премина и посветеното на жените с онкологични заболявания „Тя е красива“. Волейболен турнир пък бе част от „Той е“, в който пациентите с онкологични заболявания показаха, че всички са победители, когато високото ниво на професионализъм и подкрепа на специалистите срещне пациентската борбеност и решимост.

Кога: 18 юни 2022 г., 10 – 15.00 ч.

Къде: паркинга на МБАЛ „Уни Хоспитал“

Запазете си датата!

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn