Авторът на книгата „Мамник“ Васил Попов гостува в Панагюрище на 9 февруари

Авторът на книгата „Мамник“ Васил Попов гостува в Панагюрище на 9-ти февруари, от 17.30 часа в Общинска библиотека Стоян Дринов.

Истинско литературно явление е жанрово неопределимия роман на младия писател Васил Попов – „Мамник“. Хорър, трилър, фентъзи в съвременна обстановка с фолклорни мотиви и трънски диалект, това са само малка част от характеристиките на произведението на завършилия екология автор. След като участва в конкурс за аудиосериал и го печели с идеята си за Мамник, Васил Попов постига неимоверен слушателски интерес и не закъснява предложението от издатели да превърне звука в хартия.
С новата си книга „Пермафорст“, автора на „Мамник“ този път ни захвърля на другия край на света. Българската база „Свети Климент Охридски“ в Антарктида е нападната от чудовища, познати от митовете на племената Яган и Селкнам, населявали някога архипелага Огнена земя.
Геологът Кузман Стоев се опитва да се добере до остров Ливингстън, тъй като е попаднал на доказателства, че именно там ще открие ключа към изчезването на своя брат-близнак. По пътя към ледения континент Кузман се сближава с Нереа Калдерон – капитан на аржентинския научноизследователски кораб „Карпух“ и наследник на древни шамански сили. Ще успеят ли двамата да преборят древното зло, с което се сблъскват и на каква цена? …. На тези и много други въпроси ще можете да получите отговор, ако отидете в библиотеката на 9-ти февруари, за да се докоснете до душевността на Васил Попов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn