Адвокатската защита на Евстатиев щяла да бъде безплатна

Адвокатската защита на обвиняемия за сексуално насилие над непълнолетно момиче бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев ще бъде напълно безплатна, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик Ташкена Колчева, адвокат на Евстатиев, като уточнява, че към момента тя е единственият официален адвокат на бившия кмет на Стрелча, тъй като близките на Евстатиев са се отказала от услугите на другите двама адвокати Стоян Парпулов и Петър Горчев.

По думите й, в общественото пространство и медиите се е появила информация, че са й дадени много пари от близките на Иван Евстатиев, за да го защитава, но тя категорично е отказала пари за защитата си. Адвокат Колчева заявява още, че разполага с много информация относно делото, която на този етап няма да обявява публично. Според нея съдия Диана Стателова трябва да си даде отвод по делото „Евстатиев”, защото били всеизвестни приятелските й отношения със семейството на пострадалото момиче.

За цялото общество е ясно, че този човек в момента е оставен без всякакви средства и затова паричната гаранция е наложителна, за да може той да продължи да се лекува, коментира още Ташкена Колчева.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn