Адвокат Стоян Джубелиев е новият президент на Ротари клуб – Панагюрище

Днес, 4 юли, членовете на Ротари клуб-Панагюрище посрещнаха официално ротарианската нова година, която започна на 1 юли. Събитието, провело в залата на Исторически музей, започна с химна на Република България, химна на Ротари и ротарианската молитва. „В ден като днешния отново имаме повод да си зададем въпроса за какво е достатъчна една година”, каза досегашният президент на Ротари клуб-Панагюрище Лушка Паланкалиева и използва за отговор казаното от новия Дистрикт гуверньор  на Ротари дистрикт 2482- България д-р Димитър Димитров: „Една година е толкова кратко време да започнем част от нещо голямо . Една година е достатъчно време да усетим, че искаме още и още. Една година е достатъчно дълга с разнообразието, което предлага.Мисля, че годината на клубният борд на Ротари клуб – Панагюрище през Ротарианската  2015-2016 беше такава – кратка за реализация на редиците и достатъчна за  утвърждаване нашето приятелство между съмишленици”, каза Паланкалиева. Тя благодари на приятелите, с които заедно са служили в клубния борд през изминалата година и на всички членове на Ротари клуб – Панагюрище, с които са служили, за да бъдат „Дар за света”, каквото е било мотото на изминалата година. „Вярвам, че една малка частица от нас е направила света по-добър!”, подчерта Паланкалиева пожела на новия борд една успешна, интересна и добра ротарианска година.

След това досегашният президент на клуба  предаде тържествено огърлицата на новия президент на клуба адв. Стоян Джубелиев. Ротационният принцип на лидерство беше спазен и в останалите ротариански организации.

rot 2016Досегашният президент на Ротаракт Стилияна Пенева предаде поста на Илия Богоев, а президентът на Интеракт Никола Краснаров –  на Десислава Ботева. Джубелиев връчи на досегашния президент Лушка Паланкалиева за спомен дървено чукче, символ на редицата проекти, стартирали и реализирани под нейно ръководство.

„За мен това е един изключително вълнуващ ден. Осъзнавам, че да бъдеш президент на Ротари клуб – Панагюрище е голяма отговорност”, каза адвокат Джубелиев и допълни:  „Това е клуб, който в своята 15-годишна история е изпълнил редица големи проекти в служба на обществото и целите на хуманитарната организация. В началото на службата и новата ротарианска година аз искам да напомня основата, върху която се гради нашата дейност в организацията. Животът е четиристранният тест  за онова, което мислим, казваме или правим. Първо – това ли е истината? Второ – справедливо ли е спрямо всички, които засяга? Трето – ще създаде ли това добронамереност и по-добри приятелства? Четвърто- ще бъде ли от полза за всички, които засяга?” Адвокат Джубелиев представи и останалите членове на новия борд- вицепрезидент Илия Динев, секретар Рашко Пърлев, касиер Динчо Маринов, церемониал майстор доц.д-р Атанас Шопов.

Осем членове на Ротари клуб–Панагюрище бяха удостоени с високото отличие „Пол Харис Фелоу” за тяхната служба в полза на организацията. Значка и грамота получиха Любомир Талев, Атанас Раленеков, Лушка Паланкалиева, Илия Динев, Васил Поптолев, Веска Барова, Рашко Пърлев и Иван Радев. Доцент Шопов предаде на новия президент на Ротари клуб –Панагюрище адв. Джубелиев наградата, присъдена от Исторически музей на благотворителната организация за принос в развитието на музейното дело. След церемонията в двора на музея беше открита изложба с творбите, сътворени от участниците в тазгодишния Национален художествен пленер, организиран за четвърта поредна година от „Ротари клуб”– Панагюрище. В пленера се включиха художниците проф. Бисера Вълева и доц.Мариета Савчева от Софийския университет „Св.Климент Охридски“, Нистор Хаинов, Стефан Дошков, Пепа Машева и Иван Узунов. Света около себе си претворяваха с багри  и около 20 деца. Сред младите майстори на четката бяха Анастасия Лулчева, София Николаева, възпитанички на СОУ „Нешо Бончев“ и Лъчезар Бобеков, деветокласник в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn