Актрисата Василка Сугарева с номинация за ИКАР 2019

Актрисата Василка Сугарева получи номинация за наградата „Икар“ в категория „най-добър дублаж (актриса)“ за нахсинхронния дублаж на Топси, героинята на Мерил Стрийп, в „Мери Попинз се завръща“. Другите номинирани в категорията, излъчени от Гилдията на актьорите, работещи в дублажа, са Ася Братанова за Марек в „Митика“ и Ася Рачева за Джейн Доу в „Мъртва Точка“

Родената в Панагюрище актриса е популярна с дублажа на десетки игрални, документални, анимационни филми и сериали. Сугарева започва кариерата си в дублажа около 1994 – 1995 г. Първият сериал, за който дава гласа си, е венецуелският „Касандра“ за Нова телевизия.

Други сериали с нейно участие са „Пътеводна светлина“, „Богати и жестоки“, „Отмъщението“, „Фрейзър“, „Синьо лято“, „Хубавата Мария“, „Октопод“, „Спешно отделение“, „Марина“, „Старгейт SG-1“, „24“ (от първи до трети сезон), „Нашествие“, „Разобличаване“, „Тайните на времето“, „Моето семейтсво“ и „Майка“ и други.

По-късно започва да режисира дублажи. Първите ѝ режисирани филми с нахсинхронен дублаж са „Пътят към Елдорадо“, „Динозавър“ и „Шрек“. Следват „Скуби Ду: Училище за духове“, „Скуби-Ду: Върколак по неволя“, „Скуби-Ду: Гонитба в компютъра“, „Скуби-Ду (филм)“, „Семейство Симпсън: Филмът“, „Спящата красавица“, „Малката русалка“, „Принцеса Лебед“, „Дребосъчетата“, „Покемон: Първият филм“, „Покемон: Филмът 2000“, „Бамби“, „Цар Лъв 2: Гордостта на Симба“, „Хари Потър и Стаята на тайните“, „Хотел Трансилвания“, „Пепеляшка“ и други. Победителите в 45-те награди за сценични изкуства на САБ ще бъдат наградени на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ на световния ден на театъра – 27 март.

Актрисата често може да се забележи в родното Панагюрище като гост и водещ на различни събития.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn