Актьорът-мим Герасим Дишлиев гостува в Панагюрище с комедийния спектакъл „Не на мястото си”

С комедийния спектакъл „Не на мястото си” актьорът-мим Герасим Дишлиев ще зарадва публиката в Панагюрище на 28 май, от 19:00 часа, в салона на Народно читалище „Виделина-1865“. Режисьор: Едуар Дьодьосю Льо Мутие.

Посредством играта на физическия актьор „Не на мястото си“ хвърля светлина върху перипетиите на един обикновен човек потопен в „необикновенността“ на сценичното пространство. Едно обикновено тяло в механиката на театъра. И тялото реагира, бори се, играе под светлината на противоречияата, в които е захвърлено. Неговите премеждия не се различават по нищо от собствените лутания на всеки от нас, решил да търси доброто място за себе си. Тези лутания са истински избор на вдъхновение. Остава отворен въпросът: „Някой знае ли къде ни е мястото? Истинското?“. Ако разполагате с отговора, моля да заповядате на сцената…

Това е една комедия без думи. Главният герой в спектакъла е огледален образ на всички нас, публиката сме отново ние, декорът е нашето въображение, с което изграждаме света около нас, продължителността на спектакъла – времето на един живот и единственото сигурно нещо ще бъде – смехът. На въпроса защо точно такъв сюжет, Геро отговаря: „Ето един спектакъл, който създадох в най-трудната година от моя живот. И именно по тази причина си казах, че точно този спектакъл трябва да разсмива. Нищо повече. Да няма засукани философски запитвания, нито екзестенциални търсения. Да не причинява главоболие. Просто да разсмива. В многобройните си пътувания- от Аржентина до Чехия, от Панама до Южна Корея, на атлантическия бряг на Африка или из островите на Индийския океан- винаги съм се вглеждал в очите на зрителите. И винаги съм долавял едно и също: пречистваща нужда от смях. Оттук и желанието да създам спектакъл, който да разсмива всички, навсякъде. Сюжетът, предложен от собствения ми живот, се оказа интересен. Героят ми- тоест аз, сега и тук- се намира винаги на неподходящо място. Никак не е лесно да се надсмиваш над себе си, нали? А дали се смеем на едни и същи неща? Смехът навсякъде ли е един и същ…?
Моят личен отговор е Да! Стига да не се вземаме на сериозно, стига да не усложняваме ситуациите, стига отново да се върнем в детството. Тогава всички и навсякъде ще се смеят. Над кого ще се надсмиват ли? Може би над мен, а може би над самите себе си.
Нека вземем един човек- тип обикновен. Да речем, че го извадим от контекста на ежедневието му и го сложим на сцената. Нека прибавим няколко грама безмислени истории или го потопим в странни ситуации- разбира се, не по волята му. И ето, че Той веднага ще се почуства не на място.“
Героят- Той, мъж на средна възраст (може повече, може по-малко)

Билетите за спектакъла са с цени 6 и 8 лева и се продават в НЧ„Виделина-1865“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn