Акция за кръводаряване се провежда днес в „Уни Хоспитал“

За втори път през 2019 година в МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще се проведе акция за кръводаряване. Първата се състоя през юни – по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител и в нея се включиха 13 доброволци, служители на лечебното заведение и граждани.
Днес, 20 ноември, от 9.00 до 12.30 часа, в „Уни Хоспитал“ със съдействието на Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив, доброволци отново ще имат възможност да помогнат нечий живот да бъде спасен.
Лекарите припомнят, че кръв могат да даряват всички хора на възраст от 18 до 65 години и тегло над 50кг. Процедурата по кръводаряване не крие абсолютно никакъв риск за организма. Тя стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и повишава защитните сили на организма. Не съществува никакъв риск от заразяване на кръводарителите. Всички материали и консумативи, които се използват при кръводаряване, са стерилни и за еднократна употреба. Нито една болест не може да бъде предадена на човека, който дарява кръв. Количеството на дарената кръв се възстановява като количество за 24 часа, а като качество – 3-4 седмици.
„Като дарявате кръв, можете да спасите живот! Безопасна кръв за всички!“

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn