Акция срещу високата скорост до 23 август

Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя стартира в цялата страна, съобщават от Главна дирекция „Национална полиция“.
Акцията се провежда на територията на всички европейски държави членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- ТИСПОЛ и ще продължи до 23 август т.г.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.
Статистиката сочи, че през 2014 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите.
Поради тази причина са настъпили 2566 (38%) от тежките ПТП, при които са загинали 318 (52%) и са ранени 3293 (39%) човека. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.
По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn