Александър Георгиев покори всички върхове от колекцията „Балкански първенци“

Александър Георгиев е първият от групата на Троян Геров изкачил всички върхове от колекцията “ Балкански първенци“, и получи плакет, удостоверяващ постижението му. Това съобщи в социалните мрежи самият Геров, който е сред инициаторите за създаването на колекцията с планинските първенци на Балканите и покоряването им от любители планинари.

 

Александър Георгиев  е запален планинар и дългогодишен член на панагюрското ТД „Бунай“, негов секретар в периода декември 1983 г. – февруари 1989 г. Известен е сред панагюрската общественост и с участието си в самодейния вокален състав при читалище „Виделина“.

„И помнете , че всичките ми участия са като представител на ТД „Бунай“ Панагюрище”, написа в социалните мрежи Георгиев .

В инициативата колекция „Балкански първенци“ може да се включи всеки любител на планинските изкачвания без значение на пол, възраст и националност.
За целта е необходимо да закупи от магазините на „Red rock“ албум „Балкански първенци“. При всеки национален връх от албума е оставено празно място за дата на изкачването, водач и място за лична снимка на участника, която да удостоверява изкачването му. Заверката се извършва в магазини „Red rock“ с печат на колекцията. При изпълване на цялата колекция всеки участник се вписва в единен регистър, получава грамота и плакет и участва в ежегодна томбола с награди.

Инициативата колекция „Балкански първенци“ стартира на 08.03.2012 г., като се признават изкачвания и преди тази дата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn