Анастасия Лулчева спечели втора награда от XVII Международен пленер „Традиция, етнология, творчество”

Талантливите възпитанички на художника Нистор Хаинов – Анастасия Лулчева и София Николаева от СУ”Нешо Бончев” взеха участие в XVII международен пленер „Традиция, екология, творчество“ , организиран от Министерство на образованието и науката, РУО – Пловдив, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив, със съдействието на Община Пловдив.За пореден път двете момичета се представиха отлично, а Анастасия Лулчева спечели втора награда на международния пленер при изключително силна конкуренция.

kolaj

Тази година пленерът събра 65 участници от България и Македония. Те бяха разделени в 3 възрастови групи: от 10 до 13 години: от 14 до 16 години и от 17 до 19 години. Всички преминаха през три етапа: „Конкурс за рисунка“, в който взеха участие творци от всички възрастови групи, „Провеждане на пленер“ за втора и трета възрастова група и „Подреждане на изложба“. Пленерът продължи общо три дни, като директорът на училището Таня Николова обяви, че се работи по неговото разширяване и догодина ще бъде добавен още един ден към него. За всички желаещи да видят прекрасните произведения на младите таланти до 29-ти април в къщата „Мексиканска графика“ в Стария град, където се проведе награждаването, е подредена изложба.

XVII международен пленер „Традиция, екология, творчество“  e включен в Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/ 2017 г.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn