Анастасия Лулчева с голямата награда от конкурса за талисман на Международния турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open

1 nagrada

Резултатите от творческия конкурс за изработването на талисман на Международния турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open бяха обявени официално днес, 20 юли, в изложбената зала на Театъра Дом – паметник.

Десетки деца се отзоваха на поканата да участват в конкурс за визуалицация на талисмана на спортното състезание „Хилка и Топчо“, който бе обявен на 1 юли и приключи на 13 юли. Малките художници изработиха 25 рисунки и 6 пластики с подкрепата на учителите в Обединен детски комплекс Иван Иванов и Иванка Матеева, както и с художниците и преподаватели по изобразително изкуство Нистор Хаинов и Пепа Машева.
На награждаването присъстваха двама от членовете на журито Ана Финджикова, представител на „Асарел-Медет“АД и художникът д-р Николай Радулов.
«Чудесно сте се справили всички. Във всяка рисунка има нещо неповторимо и вълнуващо“, каза Финджикова.
„Журито бе изключително затруднено. Всички творби са много цветни и жизнерадостни, носят много настроение“ , сподели председателят на журито д-р Николай Радулов.
Другите оценяващи бяха Нора Кунчева, директор Дирекция «Култура, образование социални и спортни дейности в Общинска администрация, Иван Александров, мениджър СКТМ „Асарел-Медет” и Недялка Наплатанова, директор на Обединен детски комплекс, Панагюрище.
Събирайки гласовете на журито, 30-те гласа на хората, разгледали изложбата и 280-те гласа от фейсбук те оформили крайното класиране.

deca nagradi

Голямата награда бе присъдена на Анастасия Лулчева. Връчени бяха три специални награди на Димитър Панчев и София Николаева за техните рисунки и на Стоян Панчев за изработената от него пластика.  Връчени бяха и четири поощрителни награди.
Международният турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open ще се проведе от 19 до 23 август 2015 г. в новата спортна зала на града „Арена Асарел”. Наградният фонд е 35 000 долара.Спортното събитие е част от календара на Международната федерация по тенис на маса. Негов патрон е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Генерален спонсор на турнира е «Асарел-Медет» АД.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn