Български филм гледаме в панагюрското кино тази вечер

Българската кино продукция  „Маймуна“ е в програмата на панагюрското кино „Модерен театър“ днес, 9 ноември. Филмът спечели Наградата на публиката на последното издание на „София Филм Фест“.

Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев са част от звездния състав на „Маймуна“, както и правещите дебют в голямото кино млади актриси Александра Костова и Радина Боршош. Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и партфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти.
Мая (Александра Костова) и Ива (Радина Боршош) са сестри, които ги свързват един баща (Юлиан Вергов) и една маймуна. Както и обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев (Леонид Йовчев). Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко.
Прожекцията  на „Маймуна“ е в 18.45 часа.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn