Ансамбъл „Българе“ гостува тази вечер в Панагюрище със спектакъла „Осмото чудо“

„Осмото чудо“ – най-въздействащият спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, ще бъде представен на панагюрска сцена днес, 22 септември, от 20.30 ч., на площад „20 април”.

“Осмото чудо” по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е истински запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор.

Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий, в който зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България отпреди век – кореспондента на в. “Таймс” за Балканите Джеймс Баучер.

Напълно искрена гордост от уникалното ни фолклорно наследство изпитват зрителите на “Осмото чудо”, оставащи направо без дъх след близо трите часа в магията на завладяващите български ритми. Жителите и гостите на Панагюрище сами ще се убедят в това тази вечер, от 20.30 часа, когато ще имат възможността да се докоснат до вълнуващото изкуство на Национален фолклорен ансамбъл “Българе”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn