Ансамбъл „Ламба Ламба“, с. Оборище взе участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал „Фолклорни пътеки“, с. Поповци

Ансамбъл „Ламба Ламба“  при Народно читалище “Св. св. Кирил и Методий-1912” с. Оборище взе участие в Четвъртия Национален фолклорен фестивал „Фолклорни Пътеки“ 2017, състоял се на 22 юли, в Приключенски парк „Незабравка“- гр. Габрово, с. Поповци, съобщиха от културната институция. Организатори на събитието бяха Фолклорна група „Вранилчанки“ към НЧ „Наука“-1902″ – Враниловци, Фондация „Заедно за демокрация и партньорство“ и приключенски парк „Незабравка“. Оборищенци се представиха с обичая „Изпращане на войник”.

Участието на Ансамбъл „Ламба Ламба“ в Националния фолклорен фестивал се финансира от Община Панагюрище по проект към Програма за Развитие на читалищната дейност за 2017 г.

obor3 obor4 obor6
Националният фолклорен фестивал „Фолклорни Пътеки“ е без конкурсен характер, всички участници получиха грамоти. Фестивалът обхваща Българския фолклор в неговата пъстрота и многообразие.
Фестивалът се превърна в ежегодна проява, чиято основна цел е: Да съхранява, разпространява и развива българското народно творчество в неговото многообразие, богатство и колорит. Да представи пъстротата на българското фолклорно изкуство. Да събере изпълнителите и любителите на българския фолклор, да ги обедини в една обща изява и да ги популяризира. Да осъществи приемственост между поколенията. Да популяризира Габрово като туристическа дестинация, която съхранява и обогатява културно-фолклорното наследство на България.

През месец август на Ансамбъл „Ламба Ламба“ му предстоят две участия. На 12 август в Сърница, където ще представят обичая „Еньовден” и на 19 август на Празника на шарената сол в с.Бъта.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn