Априлци на визита във Валенсия по проект на програма „Еразъм +”

Шестима ученици от ОУ”20 април”- Ефтим Футеков, Алкивиадис Ставридис, Цвятко Караджов Теодора Тропчева, Момчил Илиев , Владислав Ричев и преподавателите Нина Истревска и Петя Караджова са на междуучилищна визита във Валенсия, Испания по проект „Справяне с ранното отпадане от училище- творчески подходи“ по програмата „Еразъм +“.

Партньори по проекта са още четири европейски училища от Италия, Хърватия, Румъния и домакините от Испания. Координатор на проекта е Таня Ракова.

Учениците са настанени в семейства на техни връстници, за да опознаят културата и семейните традиции на испанците, да развият своите умения за общуване на английски език и да работят в група.


Всички очакваха срещата с голямо вълнение и се приготвяха дълго време. Любезните домакини посрещнаха групите на летището, обядваха заедно и първата разходка беше до така желаното Средиземноморско крайбрежие.

Много емоции донесе посещението на училището в Торент, съпроводено с леко раздвижване на игрището за добре дошли. Учениците бяха на гости и в Общината на гр.Торент. Визитата на априлци в Испания ще продължи до 21 февруари.

ОУ ”20 април”, гр. Панагюрище ще бъде домакин през 2021 г. на тренинги с учители и ученици от държавите-партньори по проекта.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn