Априлци на визита в Полша по проект „Тормозът и умения, които имат значение през граници“

На 28 май ученици от ОУ „20 април”, водени от учителите Нина Истревска и Ваня Гулекова, се завърнаха от Полша, където бяха за седмица по проекта „Тормозът и уменията, които имат значение през граници” по програма „Еразъм плюс”. Българската група успя да разгледа и Виена, а в Полша срещна много нови приятели от Украйна, Чехия и Германия, които бяха там по друг проект на домакините по програма „Коменски”.

istr5
Априлци взеха участие в различни активности и мероприятия, свързани с тормоза в училище, посетиха областния град Ополе, където се снимаха с много екзотични животни в зоологическата му градина и участваха в уъркшоп на тема „Междузвездни войни” в градската библиотека.

istr2 istr3 istr6 istr7

Научиха как са изглеждали и как са живели динозаврите в Дино парка в гр. Красейов, където се забавляваха и с многобройните му атракции. Осъществиха пътуване и до Краков, който ги покори с красотата и богатата си история. Там учениците посетиха замъка Вавел, подземията „Ринек”, Ягелонския университет, в който е учил и преподавал Николай Коперник, множество църкви и катедрали.

istr banica istr izlojba istr1
Последния ден домакините от Щжелце Ополские организираха прощално парти-барбекю в двора на училището, на което бяха поканени спонсори, родители и учители от други училища. Полските ученици изненадаха гостите си с таратор и шопска салата, снимки на български забележителности, изложба на български банкноти и собственоръчно ушито българско знаме.

istr4
Децата се завърнаха в България с много впечатления, положителни емоции и нови приятелства.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn