Априлци организират благотворителна инициатива

След като миналата есен се включиха в събирането на хранителни продукти в подкрепа на кауза на БЧК, учениците от ОУ „Двайсти април” за пореден път работят за благотворителност.
Настоящата инициатива също е в рамките на проект „Щастливи, здрави, креативни деца през граници” по програма Еразъм плюс. От края на миналата учебна година под ръководството на младата учителка Мирела Славова, априлци събират играчки.

erazam2015 008(1)Към момента вече са събрани над 150 играчки, част от които много скоро ще бъдат подарени на децата от Център за настаняване от семеен тип – Панагюрище.  Друга голяма част от събраните играчки ще бъдат подарени на Детско отделение на панагюрската болница. Трета част от играчките учениците от ОУ „Двайсти април” ще предадат в подкрепа на каузата „Коледно парти за герои 2”, която цели да зарадва онкоболни деца в навечерието на големия християнски празник. Инициативата ще се проведе едновременно в три български града, един от които е Панагюрище.
Ръководителят на благотворителната дейност в ОУ „Двайсти април” Мирела Славова успя да открие и съмишленици в лицето на осмокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан” в Стара Загора и тяхната учителка по френски език Силвия Дончева, които наскоро изпратиха събраните от тях играчки и подаръци.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn