Априлци проведоха няколко инициативи във връзка със световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП

В навечерието на 20 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, априлци организираха и проведоха няколко мероприятия, съобщиха от ръководството на ОУ „20 април“. Второкласници с класен ръководител Стефка Ильова показаха своите знания по безопасно движение по пътищата в специално подготвена викторина.

100_8181

Осмокласниците, както вече стана традиция по това време на годината, водени от учителя по математика Иван Кисьов – член на училищната комисия по БДП, посетиха Районното управление на МВР – Панагюрище. Там ги посрещна гл. инспектор Райко Василев, началник „Пътна полиция” към РУ на МВР. Главен инспектор Василев посочи актуални данни за пътнотранспортните произшествия през последните дни в региона. Той изброи на учениците начините за превенция на ПТП, като подчерта, че те самите биха могли да съдействат на органите на Пътна полиция и им обясни точно по какъв начин. Главен инспектор Василев показа на осмокласниците снимков материал, който изобразява реални пътни ситуации, които представляват опасност за живота на хората. Акцентирано бе на това, учениците винаги да помнят за страданията, причинени от невежество, неграмотност, непознаване и оттам – неспазване на правилата за движение.

100_8194 100_8197

На 17 ноември, четвъртък, в района на училището ще действат ученически патрули – от второкласниците с класен ръководител Стефка Ильова, които ще покажат познаване, спазване и контрол на правилата за движение на натоварени пешеходни пътеки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn