Априлци с награди от Националния конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” – 2016

В ОУ „Двайсти април” пристигна пратката от Св. Синод, съдържаща наградите – грамоти, книги и сувенири – за преподавателя Мирослав Цветков и за петокласничката Теодора Цветкова – отличена с поощрителна награда за стихотворение в ІІІ възрастова група V-VІІІ клас, в Националния конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” – 2016, съобщиха от училището.

teodora

Останалите момичета, написали стихотворения за участие в конкурса – шестокласничките Стефи Навущанова, Яна Начева и Симона Белишка, получиха сертификати за участието си.

Националният конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” – 2016 се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод на Българската православна църква. Организиран е под ръководството на Ловчански митрополит Гавриил и Културно-просветен отдел на Св. Синод.

Целите на конкурса включват: стимулиране на творческите изяви на учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност, утвърждаване на любовта им към Православната църква и вяра, поощряване на интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на празника.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn