Априлци с награди от национални конкурси, посветени на Трети март

В навечерието на 140 годишнината от Освобождението на България, ученици от II б клас на ОУ”Двайсти април” бяха отличени в два национални конкурса, съобщиха с гордост от училището.


Любомир Пашов е носител на Първа награда от конкурс за рисунка „Нашите герои – 140 години от началото на Освободителната Руско-турска война”, организиран от Народно читалище „Освобождение-1884” и кметство село Шейново, община Казанлък.
В националния конкурс „Мила Родино“, обявен от Народно читалище ”ВАСИЛ ХРИСТОВ 1927”- с. Рупци, под патронажа на кмета на община Червен бряг, в раздел „Есе“, единствената присъдена награда в първа възрастова група I-VIII клас е Специална награда на НЧ „ВАСИЛ ХРИСТОВ 1927” с.РУПЦИ и ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ – ПЛАКЕТ И ГРАМОТА на учениците от IIб клас, ОУ„Двайсти април”, гр. Панагюрище. Есета, посветени на родината написаха Петър Костурков, Николай Еничеров, Георги Раленеков, Нешко Динчев, Иванина Воденичарова, Мария Ильова.
Идеята и подготовката за участие в конкурсите, посветени на Националния празник, е на класния ръководител на второкласниците Зорка Кисьова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn