Априлци с флашмоб срещу агресията в училище

„Заедно срещу агресията” под този надслов премина организираният днес в двора на ОУ”Двайсти април” флашмоб. Инициативата е част от проект „Тормозът и уменията, които имат значение през граници “ по програмата „Еразъм +“. Инициатори на мащабната проява бяха учителят по хореография Петър Немски и преподавателят по физическо възпитание и спорт Ваня Гулекова. В продължение на половин час възпитаниците на школото танцуваха в ритъма на българската народна музика, популярни поп и латино песни. Имаше много емоции и добро настроение.

f f1 f5 f6

В рамките на проект „Тормозът и уменията, които имат значение през граници “ по програмата „Еразъм +“ в началото на месец ноември в ОУ”Двайсти април” ще посрещнат учители от Румъния, Полша и Италия. В рамките на пет дни те ще проведат 15 тренинга с ученици от панагюрското училище по темите „Ефективна комуникация”, „Креативността като начин за справяне с агресията” и „Разрешаване на проблеми”.

Припомняме, че на 28 ноември 2016 година в ОУ „20 април” официално беше даден старт на новия интригуващ проект  „Тормозът и уменията, които имат значение през граници “ по програмата „Еразъм +“, който е на стойност около 24 000 евро. Училището реализира проекта с още четири европейски училища от Румъния, Полша, Чехия и Италия. Ръководител на проекта в ОУ „20 април” е Таня Ракова. В основата му е децата да се научат да работят в екип, да бъдат толерантни и добронамерени едни към други и да повишават комуникативните си умения по английски език.

В рамките на проекта, в края на месец януари тази година шестима ученици от ОУ „20 април” и преподавателите Таня Ракова и Петя Караджова бяха на седемдневна визита в Чехия. От 21-ви февруари до 4-ти март учителите Нина Истревска и Ануш Славейкова изнасяха тренинг заедно с колегите партньори в училището в гр. Яш, Румъния. В края на месец април тази година ученици от Чехия и Полша гостуваха на своите връстници в Панагюрище, а от 21-ви до 28-ми май шестима ученици от панагюрското училище, заедно с преподавателите Нина Истревска и Ваня Гулекова посетиха Полша. От 1-ви до 8-ми октомври ръководителят на проекта Таня Ракова и директорът на ОУ „20 април” Минка Ланджева бяха в Италия, където изнесоха тренинги пред учениците от училището – партньор в гр. Мусомели.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn