Арт клуб „Асарел“ подари „Малки цветни щитове“ на болницата и библиотеката

В деня на светите Вяра, Надежда и Любов от Арт клуб „Асарел“ подариха емоционална палитра от детски послания, наречени „Малки цветни щитове“, на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и Градска библиотека „Стоян Дринов“. Те са написани от ученици между 8 и 14 години от общините Панагюрище и Стрелча.

Целта е възрастните да се замислят над думите и малките да вдъхнат надежда на големите“, каза Дарина Дечева от Арт клуб „Асарел“. От името на ръководството на здравното заведение посланията получиха прокуристът д-р Ангел Проданов и заместник-управителят на болницата Николай Господинов. Двамата благодариха на Арт клуба и пожелаха още подобни успешни и смислени инициативи. „Малките цветни щитове“ на децата от Панагюрище и Стрелча ще бъдат поставени в различни отделения и клиники в болницата.

Две стъкленици с послания пък ще бъдат поставени в Градската библиотека, а други две ще стигнат до Пенсионерския клуб в Панагюрище и Дневния център. Директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев обясни, че част от думите на децата ще бъдат използвани за коледната украса в библиотеката през декември, за да ни вдъхват вяра, че чудесата са възможни. Тази инициатива стартира още през миналата година и е поредната добра идея, която се реализира съвместно на Арт клуб „Асарел“ и градската библиотека.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn