„Асарел-Медет“АД подкрепи „Европейската седмица за намаляване на отпадъците“

 

„Асарел-Медет“АД подкрепи информационната кампания „Европейска седмица за намаляване на отпадъците“. Инициативата е ежегодна и по традиция се провежда в края на месец ноември.
От Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Пазарджик предоставиха специални контейнери за събрание на излезли от употреба батерии от домакинствата на панагюрските училища – СУ „Нешо Бончев“, ОУ „20 април“, ОУ „Проф. Марин Дринов“, Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и детска градина „Райна Княгиня“. Общо 218 килограма батерии бяха събрани в края на кампанията, отчетоха от РИОСВ- Пазарджик. За проявеното зелено мислене „Асарел-Медет”АД подари на училищата от Панагюрище и детска градина „Райна Княгиня“ 500 енергоспестяващи крушки, за да поощри най-активните участници в събирането на батериите.
От екоинспекцията раздадоха на децата информационни брошури комикси, с които презентира ползите от рециклирането им – спестяват се природни ресурси, енергия, вредни въздействия върху въздуха и водите. От компанията, която рециклира събраните батерии, осигуриха и 15 футболни топки за училищата, а РИОСВ-Пазарджик подари спортни пособия на най-малките участници в акцията – децата от ДГ”Райна Княгиня” в Панагюрище.
Съвместната акция за събиране и предаване за рециклиране на негодни батерии от домакинствата бе част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците, чийто тематичен фокус през 2018 г. е „Предотвратяване на опасните отпадъци“. Европейската седмица за намаляване на отпадъците е общоевропейска инициатива, целяща да насърчи държавни и неправителствени организации, учебни заведения, фирми и обществеността да се включат в кампании и дейности, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn