„Асарел-Медет“АД участва в Деня на отворените врати на МГУ „Св. Иван Рилски“

Стотици посетители се наредиха на щанда на „Асарел-Медет“АД в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Компанията бе представена в рамките на Деня на отворените врати, който се проведе пред сградата на Ректората от 10 до 13 часа днес.


С особен интерес студентите се запознаха с условията за участие в Стажантската програма на „Асарел-Медет“АД. По темите за кариерно развитие в рамките на компанията те беседваха с изпълняващия длъжността директор „Човешки ресурси“ Нели Поптолева и младите инженери от дружеството Велизар Петков и Тодор Минчев.

Най-малките посетители се радваха на атрактивните антистрес каски и снимките с макета на миньор, наречен спонтанно от малчуганите Маринчо. Щандът на компанията беше посетен от десетки преподаватели, които с вълнение разгръщаха книгата за покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков, издадена от списание „Мениджър“.
Сред гостите на щанда беше и изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ инж. Илия Гърков, който дори се снима с екипа на компанията ни. Повече от двадесет ученици от дуални паралелки на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище се включиха в Деня на отворените врати на МГУ „Св. Иван Рилски“. Освен с щандовете в университета те се запознаха и с няколко лаборатории, като имаха възможността да научат много нови неща от преподаватели в МГУ. Най-голямата тръпка за учениците бе посещението в музея на висшето учебно заведение и уникалната минераложка сбирка, подарена от един от най-големите колекционери на скъпоценни камъни и минерали в света Илия Делев.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn