„Асарел-Медет“ АД дари 12 компютъра на ОУ „Проф. Марин Дринов“

„Асарел-Медет“ АД дари 12 компютъра на ОУ „Проф. Марин Дринов“. Техниката е част от оборудването на новия компютърен кабинет в панагюрското училище.

Учебната стая бе тържествено открита на 15 октомври като част от инициативите в рамките на традиционните „Дриновски празници“, които през тази година са посветени на 180-ата годишнина на проф. Марин Дринов. Училището получи и финансова подкрепа в размер на 1000 лева от Фондация „Асарел“. Сумата, по волята на дарителя, ще бъде използвана също за оборудване на кабинета.


Директорът Екатерина Футекова благодари на „Асарел-Медет“ и на Фондацията за подкрепата и дългогодишното партньорство и обясни, че с компютрите ще бъдат обучавани третокласниците, които за първа година ще изучават дисциплината „Компютърно моделиране“. Благодарностите на училищното ръководството и свидетелството за дарение бяха приети от Цвета Величкова, директор „Човешки ресурси“ в дружеството.

Новият кабинет бе осветен от отец Румен Стоянов, който благослови дриновци и пожела здраве и успехи на децата и техните родители.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn