„Асарел-Медет” АД получи наградата „Социална инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината”

 „Асарел-Медет” АД получи наградата „Социална инвестиция” по време на раздаването на наградите „Инвеститор на годината 2016”, организирани ежегодно от Българската агенция по инвестиции. Единадесетата церемония се състоя на 23 февруари в Зала „6” на НДК в присъствието на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, вицепремиерa Деница Златева, министърa на икономиката Теодор Седларски, зам.-министри, представители на бизнеса и медии.
Главният редактор на вестник „24 часа” Венелина Гочева връчи наградата на  изпълнителния директор инж. Делчо Николов, като подчерта, че това е заслужено признание за последователната социално отговорна политика на панагюрската компания.

Само за последните пет години „Асарел-Медет” АД е инвестирало над 150 млн. лева в социални проекти, което се равнява на около 10 общински бюджета, бе съобщено по време на церемонията.

От своя страна инж. Николов благодари на вестник „24 часа” и организаторите за отличието, като подчерта, че заслугата е на целия екип на дружеството, а подпомагането на устойчивото развитие на община Панагюрище е фирмена кауза. „Подобни социално ориентирани инвестиции добавят стойност във всички обществени сфери. Горд съм, че с наша помощ родното ни Панагюрище се превърна в един зелен и приветлив град, привлекателен за работа, за туризъм и за инвестиции”, заяви инж. Николов в приветствието си към присъстващите.

Носител на голямата награда  „Инвеститор на годината” за 2016 г. е „Сенсата Технолоджис България“, производител на детайли за автомобили. За победител в категорията „Инвестиция на зелено” бе определен производителят на осветителни системи „Осрам”, а за иновативен бизнес бе отличена компанията „Теклас България”, производител на автомобилни елементи. Награда получи и Община Марица за привлечени най-много инвестиции през изминалата година. Носителите на тазгодишните награди журито избра между 61 компании, номинирани в пет категории

Това е четвъртото отличие на „Асарел-Медет” АД в конкурса „Инвеститор на годината”, като предишните призове бяха връчени за инвестиции на дружеството през 2007 , 2011  и 2015г.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn