„Асарел-Медет” АД получи специалната награда на КРИБ за принос към българската икономика

„Асарел-Медет”АД получи специалната награда на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Отличието бе връчено от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев на проф. д-р Лъчазар Цоцорков, председател на Надзорния съвет и председател на Българската минно-геоложка камара и изпълнителния директор на дружеството инж. Делчо Николов. krib1В отговор проф. д-р Цоцорков заяви, че наградата е резултат от усилията на всички работещи в дружествата от група „Асарел”, като подчерта, че това е заслужено признание и за целия минерално-суровинен отрасъл.

По решение на експертно жури призът бе присъден за цялостния принос на панагюрското дружество към развитието на българската икономика. 

Церемонията по връчването на годишните награди на КРИБ е част от традиционния Пролетен бал на работодателската организация и се проведе на 8 юни в зала „Джон Атанасов” на София Тех Парк в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, министри от кабинета, народни представители и мениджъри на водещи компании от цялата страна.
По повод наградата за „Асарел-Медет” АД в обръщението си към присъстващите министър-председателят Бойко Борисов акцентира върху устойчивото развитие на Панагюрище. Премиерът подчерта, че през последните пет години в града се реализирани редица мащабни проекти – подмяна на ВиК-мрежата, изграждането на пречиствателна станция, регионално депо за отпадъци и спортна зала, както и обновената централна част с новите фонтани. Той съобщи, че в събота предстои да открие лично новата панагюрска болница „Уни Хоспитал”,  в която са инвестирани над 90 млн. лв.
БАЛ_КРИБТова е второто поредно отличие, присъдено от КРИБ на „Асарел-Медет”. По време на първото издание на Годишните награди през миналата година компанията получи голямата награда в категория „Качество”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn