„Асарел-Медет“ АД се включва в осмото издание на „Базар на професиите“. Компанията ще представи професиите на минния спасител и разработчик на видео игри

Асарел-Медет“АД ще се включи в осмото издание на „Базар на професиите“, което ще се проведе на 26 и 27 ноември. За втора поредна година емблематичното събитие за кариерно ориентиране, организирано от Българска мрежа на глобалния договор на ООН, ще се проведе онлайн – на територията, в която младежите се чувстват най-комфортно. 15 са компаниите, които приеха предизвикателството да представят увлекателно ключови за тях и бъдещето професии. Събитието ще затвърди позицията си на най-голямото изложение за кариерно ориентиране и ще даде възможност на деца и младежи между 10 и 18 години, техните родители и учители от цялата страна да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. „Базар на професиите“ ще включва срещи с експерти, гостуващи в студио, калейдоскоп от видео разходки в компаниите участници и дискусионни панели за бъдещето на професиите с участието на утвърдени специалисти. Интервютата и дискусиите ще бъдат водени от младите журналисти от TeenStation.

Асарел-Медет“ АД ще представи професиите на минния спасител и разработчик на видео игри . Никола Георгиев от българското дигитално студио за интерактивно съдържание КVABA Interactive, ще разкаже на живо в ТехноМеджикЛенд, които са домакини на Базара, как се създава една толкова популярна видео игра като Space Patrol . Тя е първата мобилна игра за развиване на меките умения на учениците, създадена изцяло в България, с подкрепата на фондация „Лъчезар Цоцорков“. Защо минните спасители са хора с големи сърца, децата ще разберат от виртуален видео разказ на инж. Красимир Кръстев и колегите му от аварийно-спасителна служба „Асарел“ Атанас Кунтов и Нато Пашов.

За първи път в рамките на събитието ще се проведе и разговор за предприемачеството. В панелната дискусия „Бъдещето принадлежи на предприемчивите“ Огнян Траянов, председател на Българската мрежа ще представи какво е да си предприемач. Заедно с други успешни професионалисти ще разкрият има ли формула успеха, съществува ли серийното предприемачество и какви са задължителните и минимални условия, за да поемеш по пътя на това предизвикателство.

Тази година в „Базар на професиите” участват компаниите Асарел-Медет, ДЗИ, Инвестор Медия Груп, Лидл, Кауфланд, Минно-геоложки университет, ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Солвей Соди АД, Софийски Университет, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, ТехноЛогика, Транспрес, Фесто производство.

Цялата програма по дни, часове и формати можете да намерите на сайта на Българската мрежа https://www.unglobalcompact.bg а Базара можете да следите в профила на Мрежата във фейсбук – https://m.facebook.com/unglobalcompactbg.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn