„Асарел-Медет” АД с трето място в откритата миньорска спартакиада

Трето място в крайното класиране завоюваха спортистите от „Асарел-Медет” АД по време на четвъртото издание на „Открита спартакиада на миньорите”. Форумът се организира от Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ и Българската работническа федерация „Труд, спорт и отдих” в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена”. Състезанията се проведоха между 16 и 20 септември, като „асарелци” събраха 78 точки за крайното отборно класиране. На първите две места се наредиха „Марица Изток” ЕАД и „Елаците” АД, но тези дружества участваха с повече състезатели и в повече дисциплини.
Първите места в турнира по тенис на маса завоюваха мъжете и жените на дружеството. В интелектуалните спортове шахмат и спортен бридж мъжете на „Асарел-Медет” също заслужиха златото. Дамите добавиха отборни титли в плажната борба, дартса, вдигането на пудовка.
На крачка от титлата останаха футболистите, които се класираха втори. Едва в последния ден на турнира асарелци отстъпиха с 3:2 пред състезателите на Община Стара Загора.На второ място останаха и състезателите в спортната табла. Жените останаха втори на шахмат, плажен волейбол и петанк. Точки добавиха и мъжете във вдигането на пудовка, където състезателите ни останаха четвърти.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn