„Асарел-Медет“ АД участва в Детски базар на професиите

„Асарел-Медет“ АД участва чрез специализирания щанд на Българска минно-геоложка камара в Детски базар на професиите. Това е националното събитие на проекта „Гордея се с труда на моите родители“, организиран и вдъхновен от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН. Събитието привлече около 1600 гости – деца и родители. В петък, 25 ноември, Базарът бе посетен от 750 ученици, чиито учители откликнаха на поканата на организаторите от Българската мрежа. На следващия ден, около 820 души – предимно семейства – разгледаха щандовете и се запознаха с представените професии.
На щанда на БМГК децата преоткриха света на минералите и научиха нови интересни неща за тяхното приложение в ежедневието. Бяха представени две професии – на минен инженер и геолог. Деца от първи до 11 клас разглеждаха, разглеждаха минерални образци, включително пирит, халкопирит и борнит от находище „Асарел“. Посетителите имаха възможност да се снимат с „асарелски“ каски, а някои от тях ги получиха като награда за участието си в интересни игри и викторини, организирани от Камарата.
Участието на „Асарел-Медет“ АД получи специално признание от председателя на БМГД на ООН Огнян Траянов, който подчерта активното участие на дружеството за поредна година в проекта „Гордея се“. В края на месец октомври близо 20 деца посетиха предприятието.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn