„Асарел-Медет“ отново ще отвори врати за децата на своите служители за виртуална разходка по пътя на медта

Деветото издание на проекта „Гордея се с труда на моите родители”, инициатива на Българската мрежа на глобалния договор на ООН, ще се проведе на 1 ноември, Денят на народните будители. „Асарел-Медет“АД по традиция ще вземе участие в инициативата, която за втора поредна година ще се проведе виртуално. На 1 ноември точно от 9:00 ч. ще започне виртуалната разходка по пътя на медта, заедно с децата и внуците на работещи в минната компания.
Гордея се с труда на моите родители” е проект, в който компаниите отварят врати за децата на своите служители. Така те имат възможност да видят родителите си в друга роля – на експерти, които са част от екип и ежедневно доказват знанията и уменията си, както и да се запознаят с разнообразието от професии в една компания. Проектът цели да покаже, че трудът е потребност и ценност, че всяка професия е необходима за обществото и упражняването ѝ изисква придобиването на определено образование и квалификация. 
В края на месеца, на 26 и 27 ноември, ще се проведе и седмият Базар на професиите – най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти. Хибридният формат на събитието, комбиниращ възможност за виртуални разходки, стрийминг и присъствие на живо, отново ще даде възможност на деца и младежи да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Ще се предостави възможност за „виртуални разходки“ на децата и младежите в по-голям брой компании, както и за виртуален „обмен“ на деца. Така деца на служители от една компания могат да се потопят в професионалната среда на друга и да чуят разказ от първо лице колко увлекателна може да е всяка професия.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn