„Асарел-Медет“ ще е домакин на турнир по шахмат, част от „Игри за добрини“

Промяната в начина ни на живот като общество и като личности, наложена драматично през 2020 г. доведе до преосмисляне и адаптация на проектите и дейностите на всички ни. Българската мрежа трансформира популярната и любима на мнозина инициатива Игри за добрини, и ще реализира нейното виртуално провеждане. През месец март ще бъдат организирани турнири по три различни видео игри/спортове между отбори на компаниите, които отново да застанат зад кауза, в която вярват. 

Първите виртуални „Игри за добрини“ започват на 20 март с онлайн турнир по шахмат. Домакин е „Асарел-Медет“АД, а отборът на компанията в състав: Иван Смилянов, Петьо Караджов, Васил Цветков и Петър Хаинов, е сред фаворитите за златните медали.

Главен съдия ще бъде Илияна Полендакова.

Турнирът ще е с продължителност 2 часа, с мониторинг на платформата ZOOM на 20 март 2021 г. от 11:00ч. /Платформа: https://lichess.org/. Отборите трябва да са с максимум 5 състезателя, като в класирането участват тримата с най-много точки. За победител ще бъде определен отборът с най-много точки, когато хронометъра на турнира изтече. Всеки отбор играе за кауза.

Проектът „Игри за добрини“ на Българската мрежа цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. В изпълнение на тази цел Мрежата организира поредица спортни турнири, в които всяка участваща компания се бори за избрана от нея социална кауза. Така печелейки турнира, печели и избраната от отбора кауза, за която отива събрания награден фонд.

Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН „Здрави на работа“, която стартира в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по Целите на ООН за устойчиво развитие. Програмата “Здрави на работа” кореспондира на Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn