„Асарел Панагюрище Здраве” ООД получи наградата на Областния съвет за развитие „Инвеститор на област Пазарджик 2016”

Зам. областният управител Стефан Мирев връчи специално изработения плакет „Инвеститор на област Пазарджик 2016” на управителя на „Асарел Панагюрище Здраве” ООД, д-р Борислав Ацев, на днешното заседание на Областния съвет за развитие в община Брацигово. Наградата на фирмата се присъжда за инвестицията МБАЛ „Уни Хоспитал” гр. Панагюрище.

IMG_2808 new

Другата номинация в годишния конкурс „Инвеститор на област Пазарджик” беше на община Брацигово за фирма EЛУКС ООД (инвестиция в новопостроено предприятие в град Брацигово, специализирано в производството на лед и светлодиодно осветление). Конкурсът се провежда за първа година, идеята е да стане традиционен, номинациите се правят от общините в областта.

IMG_2789 new

Ръководителят на Областен информационен център Пазарджик, Радослав Пешалов запозна членовете на съвета с възможностите за финансиране на проекти по Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) за 2017 г. Кметът на общината домакин на днешното заседание – Петко Петков, получи подкрепата на членовете на съвета за безвъзмездно предоставяне стопанисването на минералните находища в град Брацигово на общината. Предложението ще бъде изпратено до Регионалния съвет за развитие на Южен централен район и да МОСВ.

Домакин на следващото заседание на Областния съвет за развитие ще бъде община Лесичово.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn