Атанас Скатов ще се опита да покори най-трудния връх на планетата

Алпинистът Атанас Скатов ще направи опит за първото в света зимно изкачване на К2. Вторият най-висок връх (8611 мминава за най-опасния за катерачите и е единственият, на който човешки крак не е стъпвал през декември, януари или февруари. 42-годишният сливналия планира около Нова година да бъде в базовия лагер под върха, което ще му осигури 60 дни за атаката. „Заминавам към най-трудния връх на нашата планета – разкрива Скатов. – Повечето хора, които разбират, казват че е невъзможно, но аз обичам да си поставям възможно най-високи цели.

Припомняме, че през декември м.г. Скатов беше гост в Панагюрище в рамките на националната си обиколка, посветена на първото българско изкачване на 4 върха над 8000 м само за 140 дни. Той представи пред любителите на природата, планините и приключенията презентацията „4 X 8000 X 140 ДНИ X АТАНАС СКАТОВ“.

„Мечтайте и сбъдвайте мечтите си! Всичко е възможно!”, „Само заедно можем да успеем!“ и „Вярвайте силно – без вяра няма как да се получат нещата! – бяха само част от посланията, които 41-годишният пътешественик и мечтател  отправи към своите почитатели от Панагюрище. „И не забравяйте: „Всичко, което сме, е резултат от нашите мисли!”, подчерта той. 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn