Баби и внучета заедно четоха приказки

Днес, 11 декември, в актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов” баби и внучета заедно четоха приказки. Инициативата бе на училищната библиотека и по щастлива случайност съвпадна с Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката, като част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, поясни библиотекарят Недялка Ралчева.
Пенка Савлекова, Донка Гроздева и Анка Гешанова прочетоха пред второкласниците на г-жа Палашева и г-жа Атмаджова приказни истории за Рождество Христово и Коледа. На свой ред учениците също се включиха в четенето. Георги Брандийски си бе избрал книгата „Народни песни от Панагюрския край“ на Дочка Кацарева, а Велислав Стоянов стихове от Дора Габе. Изгледаха с интерес филмов материал, в който бивши вече ученици от школото пресъздават обичая Бъдни вечер и Коледа.

babi idecaDSC07725
Малките дриновци благодариха на своите гости, подариха им атрактивни букети и им изпълниха хубави песни. Бабите пък ги почерпиха с вкусни бонбони.
В продължение на два дни през седмицата четвъртокласниците на г-жа Обретенова и г-жа Воденичарова са чели пред малчуганите от ЦДГ „Брезичка” и ЦДГ „Пролет”, а в понеделник четвъртокласниците на г-жа Немигенчева ще четат пред децата от ОДЗ „Райна Княгиня”, разказа Ралчева. Във вторник ще се проведе онлайн четене – съвместна инициатива на училищните библиотеки на ОУ „Проф. Марин Дринов” и ОУ „Любен Каравелов” в град Попово за насърчаване и повишаване на грамотността, поясни библиотекарят Недялка Ралчева.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn