Балони с послания полетяха в небето над Панагюрище в Международния ден на толерантността

В Панагюрище Международния ден на толерантността – 16 ноември беше отбелязан чрез съвместна инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Център за подкрепа и личностно развитие – Панагюрище. Събитието се състоя в ранния следобед, на площад „20 април”.

IMG_0237

IMG_0255IMG_0238

Представители на новосфомирания в града ученически парламент припомниха принципите на толерантността, че независимо от това къде живеем, каква религия изповядваме, какви сме, ние всички искаме да споделим с другите нашия свят, нашите ценности.

DSC01247 DSC01253IMG_0250 IMG_0252

С песен мрачния ноемврийски ден оцветиха малките таланти на музикалния педагог Нона Немигенчева от класа по пеене – Нели Недкова, Стивани Джунова и Лора Куруджиева.

IMG_0261IMG_0228

Учениците от клуб „Кариерно ориентиране” раздадоха на присъстващите специално изработени брошури. Всеки имаше възможност да напише своето послание за толерантност, доброта и уважение. На финала посланията, прикачени към пъстри балони полетяха в небето над Панагюрище.

IMG_0240 IMG_0243 IMG_0253 IMG_0258

16 ноември е обявен от ООН за Международен ден на толерантността. „Толерантността е уважение, приемане и оценяване на богатото многообразие на културите на нашия свят, на нашите форми на изразяване и начини на човешкото битие. Тя е синоним на знания, отвореност, общуване и свобода на мисълта, съвестта и убежденията“, се казва в декларация на ООН, посветена на толерантността.

IMG_0226

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn