Безплатен уебинар по прилагане на ЗДОИ от държавните служители в област Пазарджик

Безплатен информационен уебинар на тема „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“ предстои да бъде проведен онлайн от Фондация Програма Достъп до Информация (ПДИ).

Събитието ще се проведе на 10 февруари 2022, четвъртък, от 14.00 до 16.00 ч. в платформата Zoom, а за участие са поканени представители на регионални структури на изпълнителната власт, общинска администрация и други задължени по ЗДОИ субекти на територията на област Пазарджик. Свободно можат да се включат и НПО, журналисти и граждани.

Лектори от ПДИ ще представят промените в Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), развития и тенденции в активната прозрачност на институциите, повторното използване на информация от обществения сектор както и ограниченията на правото на достъп до информация. Адвокати от правния екип на ПДИ ще отговарят на въпроси, свързани с конкретни казуси от практиката по използване или прилагане на ЗДОИ (програмата на информационния уебинар вижте по-долу).

Заинтересовани страни могат да се запишат за участие  тук:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMkceCuqzwrG9y7q_q1t7gCMgdVrPGtWhmC

(След регистрация ще получите автоматично потвърждение с линк за достъп до събитието. Ако не получите такова, моля, проверете Спам/Junk папката на имейла си.)

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn