Безплатни очни прегледи за над 200 първокласници от общините Панагюрище и Стрелча организира Лайънс клуб

За осма поредна година панагюрският Лайънс клуб организира, спонсорира и проведе безплатни прегледи на очите за всички първокласници в общините Панагюрище и Стрелча на 7-ми ноември.

IMG_9874

Профилактичните прегледи на 210 първокласници от двете общини осъществиха д-р Крумова и д-р Маринов, висококвалифицирани специалисти от клиниката по офталмология към УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив. Прегледите се проведоха в СУ „Нешо Бончев“, ОУ „Проф. Марин Дринов“, ОУ „20 април” и  ОУ „Отец Паисий“, село Попинци. В следобедните часове на деня офталмолозите посетиха първокласниците на НУ “Паисий Хилендарски“ в град Стрелча. Като цяло специалистите са отчели, че малчуганите са с добро зрение, съобщиха от Лайънс клуб- Панагюрище. На няколко от прегледаните ученици е препоръчано лечение.

IMG_9856 IMG_9860 IMG_9864 IMG_9881 IMG_9894

Задължителните профилактични прегледи при детски офталмолог трябва да се случват веднъж годишно. Колкото по-рано се открие даден проблем, толкова по-голям е шансът той да бъде коригиран навреме и да се помогне на детето да не изостава в своето развитие.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn