Безплатни профилактични прегледи с ехомамограф в „Уни Хоспитал“

Продължават инициативите на МБАЛ „Уни Хоспитал“, свързани с отбелязването на Октомври – Световен месец за борба с рака на гърдата. Наред с презентациите, посветени на темата, ще бъдат организирани профилактични прегледи. Скринингът включва различни изследвания, които помагат за диагностицирането на различни видове рак преди да се появят симптоми. Основните цели са:

– Ранно откриване на раковите заболявания;

– Намаляване на заболеваемостта от рак;

– Намаляване на смъртността от ракови заболявания или елиминиране напълно на смъртните случаи от рак.

На 15 и 16 октомври от 09.00 до 13.00 часа безплатни профилактични прегледи с ехомамограф ще се извършват от лекари на клиниката по гръдна хирургия. Ехомамографията е първоначално образно изследване, подходящо за жени от всички възрасти,напълно безвредно дори за бременни.

На 30 и 31 октомври от 14.00 до 18.00 часа, ще има възможност за извършване на мамография. Цената на изследването ще е с 50% отстъпка и ще струва 20 лева. Мамографията е най-добрият метод за диагностика на рака на млечната жлеза. За ранна диагностика на рака на млечната жлеза специалистите препоръчват всички жени над 40-годишна възраст да преминават редовно мамографски прегледи. Лекарите от отделението по образна диагностика припомнят, че мамография може да се извършва и с направление.

Днес хиляди хора по света възприемат октомври като време за активни разяснителни кампании относно причините, превенцията и лечението на болестта. Това е месецът, в който не само се информираме как да се предпазим, но и как да помогнем на пострадалите да се преборят със заболяването.

Телефон за предварително записване на час: 0357 88 581.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn