Безплатни шофьорски курсове за 1000 отличници

Българският автомобилен съюз (БАС) награждава 1000 отличници с безплатни шофьорски курсове, категория „В“, съобщи председателят на организацията Борис Гаврилов на пресконференция в БТА.
На този етап ще бъдат наградени ученици от столицата и Област София, на принципа: първите хиляда записали се за наградата и предоставили отлична диплома за завършено средно образование. Получаването на наградата може да се заяви в учебните центрове на БАС от самия ученик или от директора със списък на всички първенци от училището.
Курсът (наградата) включва цялото обучение, предвидено по наредба: 40 часа теория и 31 часа практика. Курсистите ще имат възможността да се обучават и на чисто новите учебни автомобили VW GOLF 7, които вече са пристигнали и се оборудват за учебна дейност.
Инициативата „Отличниците на България“ трябва да противодейства на войната на пътя. „Вярваме, че доброто обучение е в основата на изграждането на съвременния човек като участник в движението на пътя и важен фактор. Тези ученици ще бъдат пример за подражание на своите връстници. Това е поводът да наградим отличилите се със знания зрелостници с едно отлично обучение и да ги направим част от новата армия отличници на пътя, които да преборят черната статистика“, обясни Гаврилов. Според него нарастващите санкции на държавата под формата на глоби и административни наказания не дават очакваните резултати за правилното противодействие и справяне с войната на пътя.
Битката срещу войната на пътя трябва да започне в класната стая, категорични са от БАС.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn