Безплатно отварят Военноисторическия музей за първокласниците на 15 септември

За първия учебен ден на 15 септември (петък) всички първолаци и техните родители ще могат да посетят безплатно Националния военноисторически музей (НВИМ) и неговите филиали във Варна – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей. Това съобщиха от НВИМ.

В началото на новата учебна година НВИМ започва за втора поредна година успешния си проект „Моите предци на война“ и кани ученици от 8 до 12 клас да се включат в него.

С помощта на експерти от музея младежите ще извървят пътя на създаването на една изложба. Децата ще прецизират темата на експозицията. Ще минат през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове, до обработването на изображения и тематичното им композиране. Създавайки умения за проучване на семейните архиви, младежите ще видят как тяхната семейна история се вписва в големия разказ на Втората световна война и по какъв начин този конфликт е повлиял живота на предците им.

Очаква се децата да осмислят тежките последици от войната през призмата на съдбата на семействата им и ще се докоснат до други сходни истории. Крайният продукт от труда на учениците ще бъде фотоизложба, която ще бъде онлайн базирана на сайта на музея и разпространена до училищата.

Занятията са безплатни, а желаещите могат да заявят участие до 15 октомври на nvim.pr@gmail.com.

И тази учебна година от Военно-историческия музей е подготвил няколко образователни програми, които представят по динамичен и атрактивен начин историческите факти. Те могат да бъдат в помощ на преподавателите за развитие на модерните интерактивни подходи в учебния процес.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn