Без българско участие продължава Откритият шампионат на България по тенис на маса 2016 ITTF ASAREL BULGARIA OPEN

Разочарование за българските участници донесе третият ден от Откритото първенство на България по тенис на маса за 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се провежда в Панагюрище. И 12-те български тенисисти, които извоюваха място в основната схема на турнира при мъже сингъл, отпаднаха в първите си мачове от директните елиминации.
Теодор Александров, 46-и в схемата на турнира и национален шампион по тенис на маса, загуби с 0:4 гейма от поставения под №3 в схемата Томас Конечи (Чехия). Най-високо поставения в схемата българин Станислав Голованов (29-а позиция), отпадна от Кристиан Плетеа (Румъния, 33 в схемата) с 1:4 гейма. След много оспорван мач 37-ият в схемата Петко Габровски все пак загуби от 28-ия Грегоар Жеан (Франция) с 1:4 гейма.
Състезаващият се за Италия Нягол Стоянов (14-та позиция в схемата) за съжaление също не успя да се пребори за място в следващата фаза на турнира и отпадна с 3:4 гейма от 59-ия в схемата Томас Ле Бретон (Франция).
Една от изненадите на турнира днес поднесе тенисистът от Дания Клаус Нилсен (35 в схемата), който успя да отстрани много по-опитния Александър Каракашевич (Сърбия), поставен под №5, с 3:4 гейма.
По-рано днес от турнира за двойки при жените отпаднаха и двата ни тандема, Анелия Карова/Елица Замфирова и сестрите Красимира и Мария Йовкови, съответно с 1:3 гейма от Ирина Чиобану/Анелия Постоака (Румъния) и с 0:3 гейма от Валерия Шчербатик и Олга Воробьова (Русия). Представителите ни при двойки мъже Теодор Александров/Петьо Кръстев загубиха оспорван двубой срещу Юто Кицукури/Кенджи Мацудаира от Япония.

GABROVSKI Petko BUL
Международният турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open продължава утре с полуфиналите и финалите за младежи и девойки до 21 години и с четвъртфиналите за двойки при мъжете и жените. От 18:00 часа ще се играят четвъртфиналните мачове при мъжете и жените.
В неделя от 10:00 часа ще се играят финалите при мъжете и жените, а церемонията по награждаването на победителите и закриването на турнира ще бъде от 16:30 часа.

GOLOVANOV Stanislav BULKARAKASEVIC Aleksandar SRB 1NIELSEN Claus DEN 1

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn