Без новозаразени с коронавирус от община Панагюрище през последното денонощие

РЗИ Пазарджик информира за 11 положителни проби през последното денонощие за COVID-19. Хоспитализирани са 4 лица от новозаразените. Новооткритите са на възраст от 19 до 79 години, жени – 6, мъже – 5, от следните населени места: град Велинград – 3, село Главиница – 1, село Исперихово – 1, село Огняново – 1, град Пазарджик – 4, село Сарая – 1. Починали са две лица: жена на 66 години от град Пазарджик с придружаващо сърдечно заболяване и мъж на 82 години от село Карабунар, също с придружаващо сърдечно заболяване.

В изпълнение на  обща Заповед на Министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министър председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков през изминалата седмица в област Пазарджик са извършени 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки от служители на РЗИ Пазарджик, ОД на МВР, ОДБХА и общински администрации. От тях съвместни са 29 проверки. Проверени са заведения за обществено хранене – 101, търговски обекти – 222, нощни заведения – 15, обекти с обществено предназначение – 47, други обекти 73. Връчени са 75 предписания. Проверките продължават.

РЗИ Пазарджик апелира към жителите на област Пазарджик стриктно да спазват противоепидемичните мерки. Превенцията на COVID-19 включва спазването на дистанция, носенето на маски на закрити пространства, дезинфекция, лична хигиена и имунизация, особено на лица, които още не са се срещнали с вируса, хора от рискови групи – възрастни, с хронични заболявания, хора чийто професии са свързани с много социални контакти.

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn