Библиотеката на НЧ„Искра-1872” с.Попинци се обогати с нови книги и малки читатели

Днес, 23 април, по повод Световния ден на книгата и авторското право Библиотеката на читалище „Искра-1872” обогати фонда с 45 броя нови заглавия на стойност 323 лева, съобщи секретарят на читалището Донка Шопова.

Книгите са дарени от писатели, членове на читалището и ползватели на библиотеката. Сред дарителите са Валери Станков, Мария Терзийска, Донка Шопова, Нона Чардакова, Мария Карабойчева и др.

 

Освен попълване на читалищната библиотека с нови книги, по повод Световния ден на книгата библиотеката проведе и детско утро с учениците от първи клас от местното училище. На този празник учениците с класен ръководител Цветанка Каменска, бяха подготвили кратка художествена програма с песни и стихотворения, след което прочетоха приказка и разказаха за любими приказни герои.

 

По традиция първокласниците бяха официално приети за читатели на библиотеката и получиха индивидуални подаръци – детска книжка и безплатна читателска карта за 2018 година.

Инициативите, планирани за Световния ден на книгата в библиотеката на читалище „Искра-1872” продължават с Маратон на четенето, в който вече участваха второкласниците с класен ръководител Велка Ковачева. В маратона поетапно ще се включат и останалите ученици от 3-ти до 7-ми клас на ОУ„Отец Паисий”, допълни Шопова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn