Библиотеката при НЧ „ Пробуда-1872” с.Баня получи дарение от 95 книги от Факултета по журналистика на СУ„ Св.Климент Охридски ”

Дарение от 95 книги получи библиотеката при НЧ „Пробуда-1872” с.Баня, съобщи секретарят на читалището Радка Мутева. Дарението е от Факултета по  журналистика и масова комуникация на Софийския университет „ Св.Климент Охридски” със съдействието на Нели Желева, своеобразен жест на благодарност за оказаната и от банската библиотека помощ при подготвянето на книгата „(НЕ) ЗАБРАВЕНИТЕ”, посветена на българските библиотеки. Книгата e създадена от студентите от  втори курс, специалност „Книгоиздаване” в журналистическия факултет. Една от статиите в нея  „Малка  библиотека с големи амбиции” е на  Нели Желева и  разказва за библиотеката при НЧ „ Пробуда-1872” с.Баня.

bibl banq1

Предоставените на библиотеката книги са част от дарителска акция  на Факултета  по журналистика и масова комуникация в подкрепа на читалищните библиотеки.

„Книгите са подбрани и са много хубави! Едно допълнително дарение след юбилейната годишнина на НЧ „ Пробуда-1872”!”, сподели Мутева и допълни, че за 145- годишнината на читалището  библиотеката е получила дарение и от Петър Даскалов от с. Баня, живеещ в Карлово, който е предоставил на книжния храм в родното си село 50 книги от съвременни български  автори.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn