Библиотеките в Панагюрище, Бъта, Поибрене и Оборище ще получат финансиране по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност-2021”

Четири библиотеки в община Панагюрище ще получат средства за попълване на библиотечните фондове по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” – 2021 г., съобщават от Министерството на културата.

Сред одобрените за финансиране обществени библиотеки в първата сесия на проекта са: Общинска библиотека „Стоян Дринов”,гр.Панагюрище, която ще получи сумата 2 130,45 лв., читалищните библиотеки в НЧ „Св.св. Кирил и Методий-1912“, с. Оборище – 1 247,72 лв., НЧ „Ванчо Пашов-1884“, с. Поибрене – 1 181,10 лв. и НЧ „Н. Й. Вапцаров-1927“, с. Бъта – 1 132,72 лв.

В кратки срокове се очаква да бъдат оформени договорите по Програмата с Министерство на културата и да стартира процедурата по изпълнение на проекта.

Целта на програмата е обновяване на фондовете на обществените библиотеки с книги и други информационни източници. Участието в програмата е на конкурсен принцип чрез представяне на проекти, които предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn