Библиотеките в Попинци и Баня ще получат финансиране по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2023

Две библиотеки в община Панагюрище ще получат средства за попълване на библиотечните фондове по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” – 2023 г., съобщават от Министерството на културата.

Сред одобрените за финансиране обществени библиотеки в конкурсната сесия на проекта са: библиотеката на НЧ“Искра-1872“-с.Попинци, която ще получи сумата 1242 лева и читалищната библиотека в НЧПробуда-1872“ с. Баня, която ще получи 1225,74 лева.

Постигнатите резултати ни радват. Усилията по подготовка и изготвяне на проекта през лятото са си стрували. Очакваме проектът да бъде реализиран до края на 2023 година. Предстои ни с още толкова усилия и търпение да попълним библиотечния фонд с нови и търсени заглавия на стойност 1242 лева за нашите малки и големи потребители на библиотеката“, сподели с гордост секретарят на читалището в с.Попинци Донка Шопова.

Целта на програмата е обновяване на фондовете на обществените библиотеки с книги и други информационни източници. Участието в програмата е на конкурсен принцип чрез представяне на проекти, които предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn