Благородна кауза беляза Коледния бал на ротарианците в Панагюрище

Благородна кауза беляза и тазгодишния Коледен бал, организиран от „Ротари клуб”- Панагюрище. Събраната сума, след приспадане на разходите, възлиза на около 4 000 лева. Средствата ще бъдат използвани за реализиране на новите проекти на Ротаракт Панагюрище и Ротари клуб Панагюрище- „Световни дестинации” и „Панагюрище- вчера и днес”.

Събитието се състоя на 14 декември, в ресторант „Каменград” и по традиция  започна с ротарианската молитва, последвана от българския химн и химна на Ротари.

С проекта „Панагюрище- вчера и днес” панагюрските ротарианци са решили да поставят постери в центъра на града със снимки от емблематични места за Панагюрище, като бъде показано как са изглеждали в миналото и как изглеждат днес. ”Нашата цел е да насочим вниманието на жителите на нашия град към красотата му, към добрите неща, които са постигнати напоследък. Преминавайки край тези постери, всеки да си припомни миналото и да направи разликата. Да се замисли какво може всеки един човек да направи, за да подпомогне макар и малко за подобряване на средата, в която живее. Освен това да се замисли, че нещата, които са съградени до сега, трябва да се пазят”, каза президентът на клуба Ангелина Паланкалиева.

„Проектът „Световни дестинации”  е вдъхновен от нашия приятел и съмишленик, който беше прегърнал идеята на Ротари и бе част от тази организация Стефан Чуклев”, обяви президентът на Ротаракт Панагюрище Иван Хаинов. „Това са множество от знаци, които ще показват на какво разстояние е нашият град от световните дестинации. Идеята на проекта да ви кара да мечтаете, да изследвате света, да ви вдъхновява да виждате все повече нови места”, каза Хаинов.

Гости на ротарианци в празничната вечер областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, представители на Лайънс клуб – Панагюрище и Сдружението на предприемачите-Панагюрище.

Двама активни членове на „Ротари клуб”-Панагюрище Николай Мелин и Иван Гарчев получиха едно от най-високите отличия на Ротари Интернешънъл- значка „Пол Харис Фелоу” и специален сертификат, символи за значително финансово подпомагане на Ротари фондацията.

Имаше Коледен базар с ръчно изработени артикули, предлагаха се биопродукти, а картините на художниците Петя Узунова и Петър Ковачев се радваха на интерес от страна на гостите на събитието.

В благотворителния търг участваха две картини на младите художнички София Николаева и Катрин Малинова. Средствата от тяхната продажба ще бъдат вложени за наградата – премия „Стефан Чуклев”, с която всяка година панагюрските ротарианци стимулират млади, талантливи хора, изявяващи се в различни сфери. Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано, споделят организаторите.

За доброто настроение на присъстващите на бала допринесе със своето изпълнение младият панагюрски талант Цветалина Шопова.

Певицата  Краси Йорданова украси с гласа и присъствието си благотворителното събитие. След 7-годишна кариера в САЩ, през 2018 година певицата се завръща на родната музикална сцена, носителка е на много международни награди.


Водеща на Коледния бал беше актрисата Василка Сугарева. Музикалните желания изпълняваше ротарианецът DJ  Николай Мелин. Празничната томбола зарадва късметлиите с атрактивни награди. Имаше танци и добро настроение в изобилие.

И през новата Ротарианска година „Ротари клуб”-Панагюрище продължава да работи по своите два основни проекта в областта на здравеопазването с профилактика на диабета за учениците от общините Панагюрище и Стрелча, както и за изследване на простатата на мъже над 50 години в гр. Панагюрище.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn